– Exakta former för ett eventuellt möte är ännu inte klarlagt, säger hon.
Toppmötet i Prag innebär en möjlighet för avgående statsminister Magdalena Andersson (S) att ta upp Sveriges Natoansökan som måste godkännas av det turkiska parlamentet.
I inbjudan från EU:s rådsordförande Charles Michel står att det finns möjlighet att boka in bilaterala möten vid sidan av toppmötet som äger rum på slottet i Prag.
– Oavsett vad så är jag väldigt tydlig med att den överenskommelse vi gjorde i Madrid, den jobbar vi med nu för att genomföra och därmed kan det vara tryggt för Turkiet att ratificera Sveriges Natomedlemskap, säger Andersson.
Sverige, Finland och Turkiet nådde i Madrid i juni en överenskommelse för att Turkiet ska godkänna de nordiska ländernas Natomedlemskap. Den innebär bland annat att ett ökat samarbete mot terrorism och att Sverige öppnar för vapenexport till Turkiet.
Närmare varandra?
Ledare från 44 europeiska länder är inbjudna till det europeiska toppmötet. Dock inte ledare från Ryssland och Vitryssland. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj deltar via videolänk från Kiev.
– Rysslands krig mot Ukraina står i fokus, säger Andersson i EU-nämnden.
Även Storbritanniens nya premiärminister Liz Truss väntas till Prag.
Tanken är att det europeiska toppmötet ska föra Europas ledare närmare varandra och skapa en möjlighet att diskutera gemensamma problem. Det nya toppmötesformatet är döpt till den Europeiska Politiska Gemenskapen, EPG.
Det är oklart om det unika toppmötet kommer att hållas på återkommande basis.
Inget beslut eller slutdokument från toppmötet är planerat.
Skydda infrastruktur
Toppmötet fortsätter på fredagen, men då bara med de 27 EU-ledarna. På agendan står diskussioner om hur man ska fortsätta det ekonomiska, militära och politiska stödet till Ukraina.
– Rysslands mobilisering och Putins hot om att använda kärnvapen syftar till att så split och avskräcka från ytterligare stöd till Ukraina, säger Magdalena Andersson.
– Det gör att det blir än viktigare att vi tillsammans med våra partners fortsätter utveckla vårt politiska, ekonomiska och militära stöd till Ukraina
På agendan står också hur EU ska skydda viktig infrastruktur. Frågan är aktuell efter det misstänkta sabotaget mot gasledningarna i Östersjön.
Andersson avser att ge en lägesuppdatering om det förmodade sabotaget mot Nordstream 1 och 2 på toppmötet.
EU-ledarnas diskussioner i Prag kommer även att handla om krigets effekt på energiförsörjningen, på energipriserna och på ekonomin i stort, samt vilka ytterligare åtgärder som behövs på de områdena.
Inga beslut väntas på EU-ledarnas toppmöte.