Restaurangerna får ha öppet i ytterligare tre timmar, men mycket mer konkreta lättnader i restriktionerna än så kunde social- och hälsovårdsminister Hanna Sarkkinen inte presentera på torsdagen.
Kulturen och idrotten, som ingår i vad som kallas lågriskverksamhet, kan däremot förvänta sig lättnader i restriktionerna som infördes sent i december i fjol. Där ligger beslutet på regional nivå, men kan komma under fredagen.
– Det finns en stark vilja att restriktioner för lågriskverksamhet skulle kunna fasas ut helt. Epidemin varierar dock från region till region, så det finns en önskan att betona vikten av regionala restriktioner, sade Sarkkinen vid torsdagens sena presskonferens.
De nya regler som gäller från tisdag, den 1 februari, innebär att restauranger får servera mat fram till klockan 20, och hålla öppet till 21, mot tidigare 18. Däremot får alkohol inte serveras efter klockan 17, rapporterar Yle.
Barer och pubar måste däremot fortsatt stänga klockan 18.
Beslut om ytterligare lättnader kan komma i mitten av februari.
– Restriktionerna måste anpassas till det aktuella epidemiläget. Jag hoppas att situationen kommer att göra det möjligt att häva ytterligare restriktioner i framtiden, säger Sarkkinen.