Finland skakas av brutalt mord på ishockeyprofil

Finland är i chock sedan den tidigare ishockeyspelaren Janne Puhakka hittats skjuten till döds. Hans sambo har erkänt mordet, meddelar finländsk polis.

Finland2024-10-15 11:03

Gärningsmannen har agerat överlagt och på ett synnerligen brutalt och grymt sätt, skriver polisen i ett pressmeddelande på tisdagen.

Motivet ska ha varit att relationen tagit slut.

29-årige Janne Puhakka, känd ishockey- och tv-profil i Finland, hittades död i sin lägenhet i Esbo i söndags kväll efter att en orolig vän ringt polisen. Puhakkas sambo, enligt medierapporter en norsk man i 60-årsåldern, greps med ett jaktvapen på platsen och sitter nu häktad. Enligt polisen hade han en vapenlicens utfärdad i Norge.

– Den ena parten har skjutit offret med ett hagelgevär och offret har avlidit, säger kriminalkommissarie Matti Högman till Svenska Yle.

Janne Puhakka blev omskriven i hockeyvärlden när han 2019 kom ut som homosexuell. Vid sin död var han aktuell som en av deltagarna i den finländska versionen av tv-programmet ”Förrädarna”. Finalprogrammet, som skulle sändas på torsdag, kommer nu inte visas på grund av dödsfallet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!