Bachelet framträdde via videolänk när hon fortfarande befann sig i Kina. Hon sade att hon haft "uppriktiga samtal" med ansvariga från kinesiska myndigheter.
Bachelets besök i Kina är det första som en högkommissarie för mänskliga rättigheter från FN genomför på 17 år. Resan har väckt stark kritik från USA:s utrikesdepartement som kallar Kinas behandling av bland annat folkgruppen uigurer för "folkmord".
Kommunistisk propagandaresa
Även Tyskland och Storbritannien har uttryckt kritik över resan, medan människorättsorganisationer säger att det sex dagar långa besöket är en propagandaresa arrangerad av kommunistiska partiet i Kina.
En sprängande fråga är uppgifter om att en miljon uigurer och personer som tillhör andra muslimska minoriteter har internerats, att tvångssterilisering förekommer och att människor tvingas till tvångsarbete.
Peking i sin tur svarar att insatser med omskolningsläger och internering är nödvändiga för att stoppa extremism.
Kvar i Kina
Beskeden om besökets resultat var otydliga på lördagen, kanske då Bachelet fortfarande befann sig i Kina, och hennes framträdande på en videokonferens genomfördes från staden Kanton (Guangzhou) i södra provinsen Guangdong.
Bachelet påpekade att den sex dagar långa resan förbättrar fortsatta kontakter med Kina och Peking.
– Den ger mig en möjlighet att bättre förstå läget i Kina, men också för myndigheter i Kina att bättre förstå vår oro och att de potentiellt kan tänka om när det gäller beslut som vi anser har negativa konsekvenser för mänskliga rättigheter, sade Bachelet diplomatiskt i ett videosamtal.
Men hon sade att hon tagit upp kritiken om att anhöriga skiljs från varandra i provinsen Xinjiang.
– Vi är medvetna om att ett antal personer vill få information om av som hänt deras nära och kära . . . Detta och andra frågor togs upp med myndigheter, sade Bachelet och lade till att hon "hade pekat på en rad specifika fall, mycket viktiga fall."