Begravningen hålls i Nanterre i västra Paris. Den 17-årige Nahel kom därifrån och det var också där han sköts ihjäl av polis i tisdags.
Den privata begravningsceremonin har redan börjat med att familj och vänner närvarat vid den öppna kistan. Senare förs kistan till en moské varpå begravningen sker vid en stadskyrkogård.
Enligt BBC ska människor ha flockats utanför för att visa respekt för Nahel och hans familj.
Inga offentliga demonstrationer har planerats att sammanfalla med begravningen – men spontana protester kan uppstå, enligt lokala medier.
Fler än 1 300 gripna
Och under natten till lördag rasade fortfarande omfattande protester och oroligheter med bland annat plundrade butiker och fordon som sattes i brand – trots att 45 000 poliser hade satts in för att stoppa upploppen. Fler än 2 500 bränder har rasat landet över, enligt inrikesdepartementets sammanställning.
Minst 1 300 personer har gripits under natten till lördag, enligt departementet.
Våldsamheterna i Frankrike har även gett Sveriges utrikesdepartement anledning att uppmana svenskar som besöker landet att undvika folksamlingar och följa lokala myndigheters rekommendationer.
Påverkar besöksnäring
Oroligheterna har dessutom börjat påverka landets turistsektor, med hotell och restauranger som drabbas av såväl avbokningar som skadegörelse.
Sedan i tisdags "har våra hotell drabbats av en våg av inställda bokningar i alla områden som drabbats" av upploppen, säger Thierry Marx, ordförande för branschens arbetsgivarorganisation.
Marx säger att han dagligen får larm från branschfolk vars företag drabbats av "attacker, plundring och förstörelse" – och kräver nu att myndigheterna gör allt för att garantera säkerhet för de som arbetar inom hotell- och restaurangbranschen.