– Och: att det inte blev Marine Le Pen, tillägger Delille, som arbetar inom vårdförvaltningen i huvudstaden.
Under de fem år som gått anser han att Emmanuel Macron har visat vad han går för när Frankrike ställs inför en kris, eller flera.
– Han har varit väldigt modig.
Inför kommande fem år hoppas han att Macron lägger lite större vikt vid klimatpolitiken och fortsätter på inslagen väg när det gäller EU.
– Och på kulturen, vår demokrati, säger Martin Delille, som då tänker på "den stora debatt" som presidenten försökte ta initiativ till i samband med Gula västarnas protester.
"Goda nyheter för er"
Agnès, som har arbetat som tjänsteman i Bryssel i många år, firar med en EU-flagga. Det är det hon anser vara den viktigaste frågan.
– Han (Macron) har en vision för Europa, för framtiden och för unga människor, säger hon i vimlet på Marsfältet.
Att Macron väljs om är goda nyheter för Europa, inklusive Sverige, låter hon hälsa.
– Det viktigaste just nu är att vi håller ihop inom EU och står starka. Då behöver vi en demokratisk kraft som honom att följa.
"Förstår skillnaden"
Flera unga killar i Les jeunes avec Macron, presidentens ungdomsorganisation, har kommit till Paris från olika håll i landet för att samlas. Några kommer från norra Frankrike, några från Loiredalen, någon från Orléans. Nu ska de fira.
– Nu väntar vi på vår nya, eller nygamla president. Sedan ska vi dansa, dricka och sjunga, säger Florian Galmiche, när Emmanuel Macron ännu var på väg till valvakan.
Galmiche var inte helt lugn i morse, med de senaste veckornas opinionsmätningar i åtanke. Men han förvånas inte heller av att segermarginalen var större än vad som spåddes.
– Fransmännen förstår ändå skillnaden mellan de här två politikerna, säger Florian.
Dansk dans
Fyra danskor dansar så att gruset yr en stund efter att valresultatet tillkännagivits. De är medlemmar i det liberala danska partiet Radikale Venstre och åkte till Paris för att stötta Macron-lägret. På den vägen fick de besöka Macrons parti En marches högkvarter under helgen.
– Vi var inte så oroliga, men lite. Man ville inte ta något för givet, säger Julie Ruby, som kommer från Odense.
Hon hoppas att Macron får större möjligheter att genomföra sin politik kommande fem år, med färre världsomvälvande händelser som kommer emellan. För Danmarks och övriga Europas skull var det här det klart bästa resultatet, säger Julie Ruby:
– Det är av stor betydelse för Danmark med en pro-europeisk president i Frankrike, inte minst när Merkel inte är kvar i Tyskland. Då är det bra med en erfaren ledare på EU-nivå.
Skrämdes av Le Pen
Thibaut Doguet vill också framhålla Emmanuel Macrons krishantering. Han jobbar inom vården och under pandemin fick han en löneförhöjning.
– Han har varit vår president genom alla dessa kriser.
En Marine Le Pen vid makten skrämde honom. Han beskriver henne som "en rasist och homofob" som manipulerar och skrämmer upp folk.
– Då hade jag inte känt igen mig i det här landet längre, säger han.
Thibaut Doguets kompis Divinie Kinzeka röstade på vänsterledaren Jean-Luc Mélenchon i första omgången, men lade sin andra röst på Macron och blev sedan övertygad om att följa med på Macrons valvaka. Nu får hon vara med och fira.