Det stora fackförbundet CGT hade utlyst en endagsstrejk, den första sedan Macron omvaldes i april. Strejken orsakade en del samhällsstörningar men fick inte den uppslutning CGT hade hoppats på.
Flera förbund, bland dem några av landets största, hörsammande inte kallelsen. Det betyder dock inte att de gett upp motståndet mot Macrons förslag att höja den allmänna pensionsåldern från nuvarande 62 år.
Premiärminister Elisabeth Borne meddelade på torsdagen att regeringen ägnar kommande månader åt att diskutera pensionsreformen med politiska partier och arbetsmarknadens parter. Ett förslag kommer att bli föremål för omröstning "innan vintern är över", sade hon.
Med ett växande underskott och en historiskt hög statsskuld anför den franske presidenten att en höjning av pensionsåldern måste till för att staten ska kunna få fler i jobb och öka intäkterna utan att höja skatter.
Macrons parti förlorade majoriteten i parlamentsvalet i juni vilket sätter hinder i vägen för planerna. Men arbetsmarknadsminister Olivier Dussopt säger att presidenten inte tvekar att utlysa nyval om oppositionen fäller regeringens reformpaket.
Torsdagens strejkmaning åtföljdes av runt var tionde lärare, vilket ledde till att skolor i vissa områden stängdes, enligt utbildningsdepartementet. En av tre järnvägsarbetare lade också ner arbetet, enligt CGT, vilket ledde till många inställda tåg.