Den tvådagarskonferens som under fredagen avslutas i Paris kallas officiellt "Toppmötet för en ny global finansieringspakt".
Bakom det aningen klumpiga namnet finns ett initiativ från Frankrikes president Emmanuel Macron, som samlat tunga delegater från över hundra länder för att diskutera skuldsättning och klimatfinansiering.
Slutsatserna är långtgående: För att rädda världen måste de globala finansorganen reformeras. Med Macrons ord behöver de snart 80-åriga institutionerna Världsbanken och Internationella valutafonden bli "mer effektiva, mer rättvisa och mer anpassade till dagens värld".
Klimatskatt på sjötrafik
Konkret handlar de stora orden om att skaka fram mer kapital till klimatåtgärder i utvecklingsländer, samt om att staters skuldsättning inte ska lägga krokben för välfärdssatsningar.
Slutdeklarationen förväntas innehålla ett förslag om en global klimatskatt på internationell sjötrafik, vilket skulle kunna inbringa över 1 000 miljarder kronor årligen. Däremot verkar stödet för en skatt på finansiella transaktioner, en annan idé som dryftats, inte vara lika stort.
Stater fastnar i skuldfällor
Brasiliens president Luiz Inácio Lula da Silva pekade på krisen i Argentina som ett exempel på att de globala finansorganen kan skapa skuldfällor.
– Internationella valutafonden gav väldigt oansvarigt ett enormt lån till Argentina. Vi vet inte vad den argentinska presidenten gjorde med pengarna och nu befinner sig Argentina i en väldigt svår situation eftersom landet inte har tillräckligt med dollar för att betala tillbaka, dundrade Lula.
Barbados premiärminister Mia Mottley, en tongivande röst för världens klimatutsatta önationer, uppmanade den rika världen att ta sin del av ansvaret.
– Vi har bara den här planeten och såvida ni inte har en plan för att bo på Mars som jag inte känner till så måste vi arbeta ihop för att göra den bättre.
Utöver ett 40-tal stats- och regeringschefer samlade mötet högnivådelegater från de flesta av världens stormakter. Däribland Kinas premiärminister Li Qiang och USA:s finansminister Janet Yellen.
– Som världens två största ekonomier har vi ett ansvar att arbeta gemensamt med globala frågor, sade Yellen apropå ländernas ansträngda relationer.
Världsbanken inför pausknapp
Toppmötet äger rum utanför formella strukturer som FN och G20 och fattar inga bindande beslut. Men Frankrikes president Macron beskriver dess slutsatser som en att göra-lista och säger att "total konsensus" råder om behovet av globala finansreformer.
Samtidigt nåddes vissa resultat ändå under mötesdagarna i Paris. Kina och andra kreditgivare gick med på bättre villkor för överskuldsatta Zambia, vilket firades med spontan allsång i parlamentet i Lusaka.
Och Världsbankschefen Ajay Banga meddelade att organisationen inför en "pausmekanism" så att skuldsatta länder som drabbas av kriser eller naturkatastrofer kan "fokusera på det som betyder något".