Dödsoffer påträffat på brandhärjad färja

Ett dödsoffer hittades på söndagen ombord på den färja som sent på torsdagen började brinna utanför den grekiska ön Korfu.

En person har hittats död efter fartygsbranden i Grekland. Tio personer saknas.

En person har hittats död efter fartygsbranden i Grekland. Tio personer saknas.

Foto: Petros Giannakouris/AP/TT

Grekland2022-02-20 08:40

Enligt nyhetsbyrån AFP är den döde en 58-årig grekisk man. Han påträffades av räddningspersonal som genomsökte fartyget på jakt efter saknade passagerare.

Mannen var en av elva personer, samtliga lastbilschaufförer från Bulgarien, Grekland och Turkiet, som saknats sedan branden bröt ut.

Tidigare samma dag kunde en 21-årig bulgarisk man, även han lastbilschaufför, räddas från båtens akter sedan han uppmärksammats av räddningspersonal.

– Det faktum att mannen, trots svåra förhållanden, lyckades ta sig ut på däck och påkalla kustbevakningens uppmärksamhet ger oss hopp om att det kan finnas andra överlevare, säger den grekiska kustbevakningens talesperson Nikos Alexiou till det statliga grekiska tv-bolaget ERT.

Den Italienflaggade färjan Euroferry Olympia var på väg från Grekland till Italien när en brand utbröt ombord på fartygets parkeringsdäck. Merparten av de nästan 300 passagerarna har kunnat räddas, men fortfarande saknas tio personer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!