För många är namnet Tjernobyl synonymt med katastrof och dödlig ödeläggelse.
Men platsen för kärnkraftsolyckan i dåvarande Sovjetunionen den 26 april 1986 har blivit en av Ukrainas mest populära turistattraktioner som årligen lockar runt 124 000 turister och regeringen vill nu sätta upp Tjernobyl på Unescos världsarvslista.
Kulturminister Oleksandr Tkatjenko säger att det både skulle öka turismen och göra den stängda zonen till ett minnesmärke som kan varna mänskligheten för framtida kärnkraftsolyckor.
– Området ska och bör vara öppet för besökare, men det borde vara mer än ett äventyrligt resmål, säger han.
Beslut kan dröja
Regeringen hoppas vara klar med sitt förslag under våren, men ett beslut kan dröja fram till år 2023.
Efter härdsmältan 1986 fortsatte tre reaktorer i kärnkraftverket att producera el fram till år 2000, vilket kommer att uppmärksammas i Ukraina på årsdagen på tisdag.
Arbetet med att få in området på Unescos lista har blivit en prioritet sedan arbetet med en gigantisk metallkupol byggdes färdig 2016 och då placerats över den olycksdrabbade reaktorn.
Metallkupolen ska skydda Europa från radioaktivt nedfall de närmaste 100 åren och även minska den radioaktiva strålningen i närområdet.
En miljon besökare
Tkatjenko säger nu att han hoppas på närmare en miljon besökare om året.
– Innan var alla upptagna med metallkupolen. Nu har tiden kommit för det här, säger han.
Maksim Polivko arbetar som guide i den så kallade stängda zonen kring Tjernobyl, där de gamla sovjetiska byggnaderna omslutits av naturen och hotade djurarter etablerats efter olyckan
– Tjernobylzonen är redan ett världsberömt landmärke, säger han och tillägger att han hoppas att en förändrad status för området medför att de historiska platserna kan vårdas bättre.
– Alla de här föremålen kräver visst underhåll.