Det svåra skalvet i lördags har orsakat omfattande skador i stora delar av den fattiga nationen.
I den värst drabbade staden, Les Cayes i sydvästra delen av landet, övernattar människor utomhus, på gatorna utanför sina hus – eller det som återstår av dem.
Och de som inte sover letar febrilt efter anhöriga, allt i hopp om mirakelräddningar likt den Marcel François fick uppleva.
Fångad under sitt raserade tvåvåningshus hade han nästan gett upp hoppet om att överleva men lyckades ringa sin bror och säga att han och hans dotter ännu var vid liv under betongmassorna och att räddningsarbetarna måste fortsätta gräva. Flera timmar senare kunde han grävas fram.
– Tack gode Gud och tack till min telefon för att vi fortfarande lever, säger Marcel François till nyhetsbyrån AFP.
Men långt ifrån alla var så lyckligt lottade när nära 14 000 byggnader rasade efter det kraftiga skalvet. Hjälp med räddningsarbete och sjukvård har kommit från USA, grannlandet Dominikanska republiken och flera andra länder i Latinamerika.
Grace hotar med oväder
All hjälp har dock inte kommit fram, och ett stort problem är de kriminella gäng som styr hela stadsdelar i området. FN vädjar nu till gängen att tillåta en "humanitär korridor" genom områdena.
– Vi uppmanar de beväpnade grupperna att tillåta att den humanitära hjälpen når de utsatta så fort som möjligt, säger Unicefs ansvarige i Haiti till nyhetsbyrån Reuters.
Ett annat hot kommer från ovädret Grace, som drar in över området sent på måndagen. De väntade skyfallen befaras föra med sig översvämningar och störtfloder, vilket kan komplicera sök- och räddningsarbetet – och utsätta befolkningen för än svårare förhållanden.
– Om det regnar så mycket som vi tror vet vi faktiskt inte vad vi ska göra. Smällarna kommer en efter en, säger Michelet Paurus, läkare på sjukhuset i Les Cayes, till AFP.
"Bättre hjälp än 2010"
Premiärminister Ariel Henry har utropat nödläge i en månad och har bett haitierna att "visa solidaritet" och inte gripas av panik.
– Vi ska se till att räddningsarbetet ska bli bättre än det var 2010 och att all internationell hjälp ska koordineras, sade han på söndagen och syftade på jordbävningen för elva år sedan, som landet fortfarande inte helt hämtat sig från.
Då, 2010, omkom fler än 100 000 – enligt vissa uppskattningar så många som 300 000 – människor. Landet har stora problem med fattigdom och brottslighet och är dessutom i djup politisk kris. Den 7 juli mördades president Jovenel Moïse i sitt hem.
Mordet har sagts vara en sammansvärjning med förgreningar utomlands, men utredningen påverkas av kaoset i landet. Häromdagen tackade en domare som skulle hålla i fallet nej, med hänvisning till att han känner sig hotad.