Boris Johnson planerar för det värsta

Öppningen av det brittiska samhället efter covid-restriktionerna pausas, meddelar premiärminister Boris Johnson. En del regler skärps i stället för att hejda en gryende andra våg av smitta.

Matt Hancock, Storbritanniens hälsominister under en pressträff i juni.

Matt Hancock, Storbritanniens hälsominister under en pressträff i juni.

Foto: Pippa Fowles/AP/TT

Hälsa och sjukvård2020-07-31 08:35

Till exempel utökas kraven på munskydd till att gälla i fler sammanhang, enligt Johnson.

– Vi planerar för det värsta men hoppas på det bästa, säger Johnson.

Återöppnandet av det som klassats som "högriskaktiviteter" som kasinon, bowlinghallar och ishallar, som skulle trätt i kraft på lördag, skjuts upp till åtminstone den 15 augusti, skriver AFP.

– Jag har sagt att vår plan att öppna upp samhället och ekonomin är villkorad, att vi inte skulle tveka att dra i bromsen om det behövdes. Vår bedömning är att vi nu måste trycka på bromspedalen, säger premiärministern.

Hans utspel kommer efter beskedet att ett slags allmänt umgängesförbud införs i delar av norra England. Personer från olika hushåll får inte besöka varandra inomhus, sedan ökad smittspridning konstaterats igen, rapporterar BBC.

Förbudet gäller för Manchesters storstadsområde, östra Lancashire och delar av West Yorkshire.

Hälsominister Matt Hancock säger att antalet ökade smittofall "till största del" beror på att folk inte håller den fysiska distansen.

"Vi vidtar den här åtgärden med tungt hjärta, men vi kan se en ökning av covid över hela Europa och är fast beslutna att göra det som är nödvändigt för att skydda människor", skriver Matt Hancock på Twitter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!