Många nya virusfall i Storbritannien

Storbritannien har registrerat 2 988 nya fall av coronasmittade, det högsta antalet sedan 23 maj. –Det ökande antalet fall i dag är oroande, sade hälsominister Matt Hancock när uppgiften publicerades i söndags.

Shoppingcentret i Canary Wharf i London ekar tomt i en bild från i fredags.

Shoppingcentret i Canary Wharf i London ekar tomt i en bild från i fredags.

Foto: Victoria Jones/AP/TT

Hälsa och sjukvård2020-09-07 05:20

Siffran är betydligt högre än motsvarande siffra under lördagen, då 1 813 nya fall registrerades.

Enligt Hancock är det främst yngre personer som smittats. Han uppmanar alla att bete sig på ett sätt så att äldre personer inte riskerar att utsättas för smitta.

– Så sprid inte sjukdomen till dina far- och morföräldrar om du är en ung person. Alla måste hålla social distans, säger han.

Storbritannien närmar sig 350 000 bekräftade fall, och fler än 41 500 personer har avlidit med viruset.

– Tyvärr verkar det som att vi börjar se en period av exponentiell tillväxt för den brittiska epidemin, och i så fall kan vi räkna med fortsatta ökningar de kommande veckorna, säger Paul Hunter, professor i medicin, till BBC.

Samtidigt väger Storbritannien in den ekonomiska smällen som nedstängning och restriktioner inneburit, och regeringen har uppmanat människor att återvända till sina arbetsplatser.

– Det är viktigt att skicka ett budskap om att vi måste få Storbritannien på fötter igen, att ekonomin går på alla cylindrar, säger utrikesminister Dominic Raab till BBC.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!