Nya norska coronadöda – kommuner i krismöte

Fyra personer med covid-19 har avlidit i Norge det senaste dygnet, enligt norska folkhälsomyndigheten FHI. Sammanlagt har 274 dödsfall rapporterats in i Norge.

Rikshospitalet i Oslo. Arkivbild.

Rikshospitalet i Oslo. Arkivbild.

Foto: Geir Olsen/NTB/TT

Hälsa och sjukvård2020-09-28 14:26

I Oslo har 33 nya fall av coronasmitta bekräftats. Det innebär att antalet rapporterade fall sjunker för tredje dagen i rad, men den senaste tidens generella, uppåtgående trend får ändå hälsominister Bent Høie att kalla samtliga kommuner runt huvudstaden till ett krismöte.

Antalet smittade i den norska huvudstaden de senaste fjorton dagarna är 619 personer, enligt siffror från sjukvården i Oslo. Mest utsatt är åldersgruppen 20–29 år, och fler män än kvinnor har rapporterats smittade.

I tisdags förra veckan skärpte Oslo kommun sina coronarestriktioner. Sedan dess är det förbjudet att träffas fler än tio personer samtidigt, även i privata bostäder. Barer och restauranger måste också registrera alla gäster för att vid behov kunna bistå i smittspårningen.

På måndagseftermiddagen har Norges statsminister Erna Solberg en videokonferens med sin svenske kollega Stefan Löfven, där bland annat covid-19 och relationerna mellan Oslo och Stockholm ska avhandlas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!