Vaccinet har tagits fram vid Imperial College i London, och omkring 300 personer ska få det de kommande veckorna. De djurtester som gjorts tyder på att vaccinet leder till ett effektivt immunsvar.
Om allt går bra i den här fasen planeras ett större test med 6 000 personer i oktober, och förhoppningen är att kunna distribuera vaccinet tidigt nästa år.
– Jag tror att det kom sig av att jag inte riktigt visste vad jag kunde göra för att hjälpa till. Det här fick bli mitt strå till stacken, säger 39-åriga Kathy, som tagit sprutan, till BBC.
– Det handlar också om en insikt i att saker och ting inte kommer att återgå till det normala innan det finns ett vaccin. Jag kände att jag ville bidra till det också, fortsätter hon.
Många traditionella vaccin består av en försvagad eller förändrad form av det virus det ska skydda mot. Vaccinet i Imperial College-studien bygger dock på en annan metod, där konstgjorda RNA-strängar som efterliknar viruset injiceras, skriver BBC. Väl inne i kroppen kopierar den genetiska koden sig själv och instruerar cellerna att kopiera ett visst protein, vilket forskarna hoppas ska hjälpa immunförsvaret att identifiera och bekämpa coronaviruset utan att utlösa en infektion.
Forskarlaget hoppas att vaccinet kan distribueras i Storbritannien och omvärlden i början av 2021.