Låten ifråga tonsatte Hongkongs omfattande demokratiprotester 2019 och har återigen hamnat i blickfånget. Protestsången har – till den Pekinglojala Hongkongledningens stora förtret – nyligen spelats för stadens idrottare i samband med flera internationella sportevenemang i stället för Kinas nationalsång, något som fått Peking att se rött.
Fadäserna har fått Hongkongs styre att få upp ögonen för att låten är den första som dyker upp vid Googlesökningar på Hongkongs nationalsång.
– Om ett företag är ansvarigt på något sätt så har det en moralisk skyldighet, säger Hongkongs ledare John Lee till reportrar i samband med uppmaningen till Google.
Under måndagen uppgav Hongkongs säkerhetschef Chris Tang att Google har vägrat att ändra sökresultaten med hänvisning till att de styrs av algoritmer, inte av människor. Google har inte officiellt kommenterat dispyten.
Att sjunga eller spela "Glory to Hong Kong" är förbjudet under den hårdföra så kallade säkerhetslagen för Hongkong, som Peking drev igenom 2020.
På tisdagen kom samtidigt beskedet att rättegången mot den fängslade publicisten Jimmy Lai skjuts upp till september 2023. Lai greps under ett tillslag mot stadens prodemokratiska rörelse efter protesterna 2019 och dömdes tidigare i december – i en av omvärlden hårt kritiserad rättegång – till fem års fängelse för bedrägeri. 75-åringen, grundare av den nu nedlagda prodemokratiska tidningen Apple Daily, står också anklagad under den kontroversiella säkerhetslagen och riskerar med det åtalet livstids fängelse.