Bao Choy dömdes 2021 till 6 000 dollar (närmare 8 500 kronor) i böter för att ha lurat regeringen.
I sitt arbete med en dokumentär angav hon i en onlineansökan att hon skulle använda information i ett bilregister för "andra trafik- och transportrelaterade frågor".
Med uppgifterna försökte hon sedan hitta misstänkta förövare vid en attack mot demokratianhängare på en järnvägsstation under de massiva protesterna 2019, och där polisen inte reagerat tillräckligt snabbt på attacken.
Domstolen ansåg att hennes formulering kunde tolkas på ett bredare sätt för att inkludera undersökande journalistik.
Bao Choy säger till reportrar utanför domstolen att hon är glad över domen och att den tog upp vikten av stadens konstitutionellt skyddade press- och yttrandefrihet.
Dokumentären, som Bao Choy samproducerade, hade titeln ”7.21 Who owns the truth" och vann det kinesiskspråkiga dokumentärpriset vid Human Rights Press Awards 2021. Domarpanelen hyllade den som "en undersökande reportageklassiker" som hade jagat de minsta ledtrådar och frågat ut de mäktiga utan rädsla.
I kölvattnet efter 2019 års protester i Hongkong har två medier, de prodemokratiska tidningarna Apple Daily och Stand News, tvingats stänga ner och flera av cheferna har åtalats. Bland dem finns Apple Dailys grundare Jimmy Lai, som åtalas för maskopi enligt en omfattande nationell säkerhetslag som antogs 2020.
I maj rankades det numera Kinastyrda Hongkong på plats 140 av 180 länder och territorier i Reportrar utan gränsers årliga granskning World press freedom index.