Majidreza Rahnavard dömdes till döden den 29 november i en domstol som tidigare kritiserats internationellt. Bland annat får de anklagade enligt kritikerna inte välja sina egna advokater eller se vilka bevis som används mot dem.
Mannen dömdes "för att ha dödat två säkerhetsvakter med en kniv och skadat fyra andra människor", enligt den regimtrogna nyhetsbyrån Mizan, som drivs av domstolsväsendet. Han greps enligt uppgifterna den 19 november när han försökte fly landet. Den offentliga hängningen ska ha genomförts i staden Mashhad.
"Betydande upptrappning"
Mizan har publicerat bilder som uppges vara från avrättningen, där en man med händerna bundna bakom ryggen hänger i ett rep fäst vid en kran. Avrättningen kom efter att människorättsgrupper under helgen varnade för att flera personer löper risk att avrättas.
– Den offentliga avrättningen av en ung demonstrant, 23 dagar efter hans gripande, är ytterligare ett allvarligt brott som begåtts av den islamiska republikens ledare och en betydande upptrappning av våldet mot demonstranter, säger Mahmood Amiry-Moghaddam, grundare av den Norgebaserade organisationen Iran Human Rights (IHR).
– Majidreza Rahnavard dömdes till döden baserat på framtvingade erkännanden, efter en grovt orättvis process och en skenrättegång.
Iran kallar protesterna för "upplopp".
Fler dödsdömda
Den första kända avrättningen med koppling till protesterna ägde rum i torsdags. Då avrättades 23-årige Mohsen Shekari som hade dömts för att ha blockerat en gata och för att ha skadat en säkerhetsvakt i början av protesterna. Avrättningen ledde till omfattande internationell kritik.
Landets rättsväsende har tidigare uppgett att dödsdomar utfärdats för elva personer i samband med protesterna. Andra källor gör gällande att många andra också anklagas för brott som kan ge dödsstraff.
– Ingen korrekt process. Skenrättegångar. Det är så de vill stoppa de rikstäckande protesterna, säger Omid Memarian vid den amerikanska ideella organisationen Dawn.
Tiotusentals människor har gripits under de landsomfattande protester som utlöstes efter att 22-åriga Mahsa Zhina Amini avlidit i den iranska moralpolisens förvar den 16 september.