"Säkerhetsstyrkor har skjutit tårgas och öppnat eld mot folk på Zindan-torget i Saqqez", skriver den Norgebaserade gruppen Hengaw på Twitter.
Videoklipp som gruppen delar uppges visa människor som samlas utanför den lokala administrationens kontor i staden. Detta efter att ha deltagit i en ceremoni där den dödade Mahsa Zhina Aminis minne högtidlighållits i Saqqez, precis som i många andra iranska städer och orter under onsdagen.
Enligt den statliga iranska nyhetsbyrån Fars samlades cirka 2 000 människor i Saqqez. Tusentals andra syns i videor som delats på nätet ta sig fram till fots eller med fordon.
Lokala medier rapporterar att Iran stängt ned internet.
"Efter spänningarna och de spridda konfrontationerna som inträffat efter ceremonin bröts internetanslutningen i staden Saqez av säkerhetsskäl", skriver den statskopplade nyhetsbyrån Isna.
Tog av slöjorna
I Saqqez marscherade människor genom staden och ropade "Död åt diktatorn", syftande på Irans ayatolla.
Bilder visar en enorm procession på väg längs en motorväg och genom ett fält på väg mot Mahsa Zhina Aminis grav, där många samlades. Kvinnor tog av sina slöjor och viftade med dem ovanför sina huvuden.
– Frihet, frihet, frihet! ropade de.
Det har kommit rapporter om att vägar stängts av i området, men enligt guvernören Esmail Zarei Koosha var trafikflödet normalt.
– Situationen i provinsen är helt stabil, säger han.
40 dagar
Många har strömmat till staden i nordvästra Iran för att hylla den döda Mahsa Zhina Amini vid slutet av den traditionella sorgeperioden. Inom shiaislam tar sörjandet av en avliden person traditionellt ny fart efter 40 dagar, vilket är den tid som har gått sedan 22-åringen dog i fängelse efter att ha gripits av den iranska moralpolisen för att ha brutit mot Irans strikta klädkod för kvinnor. Dödsfallet följdes av de största protester som har skett i Iran på väldigt länge.
Enligt människorättsgrupper har över 200 människor dödats sedan protesterna utbröt av säkerhetsstyrkor som använt skarp ammunition och tårgas. Mer än fem veckor efter dödsfallet visar dock demonstrationerna inga tecken på att ta slut.
Protester bröt ut även under tisdagen, trots maktens hårda nedslag mot oppositionella. Då gick bland annat studenter i Teheran ut på gatorna. På onsdagen höll flera lärosäten stängt, enligt statliga medier för att stoppa "spridningen av influensa".