Meloni, som leder det postfascistiska partiet Italiens bröder, anklagar EU-organet Frontex för den dödliga katastrofen.
Gräns- och kustbevakningsbyrå Frontex, Italiens kustbevakning och även landets finanspolis har tidigare fått svidande kritik i samband med förlisningen.
Men kritik växer även mot Italiens ytterhögerkoalition som bildat regering. Krav ställs på inrikesminister Matteo Piantedosis avgång.
"Inga nödsignaler"
När Meloni svarade på kritiken på lördagen lade hon åter skulden på Frontex.
– Läget är lika enkelt som det är tragiskt: vi fick inga nödsignaler från Frontex. Vi gjorde allt som stod i vår makt så fort vi fick kännedom om läget /.../ men vi fick ingen förvarning, sade hon.
Parallellt med de politiska utspelen pågår en polisutredning om varför det tog så lång tid för räddningsinsatser att nå fartyget med 200 migranter, som förliste utanför Steccato på Kalabriens kust.
Skarp motsättning
Katastrofen skärper också motsättningar mellan EU-länder, vars gränser vetter mot Medelhavet, och medlemsländer i norr, rapporterar AP.
De fem länderna Cypern, Grekland, Italien, Malta och Spanien har träffats i Maltas huvudstad Valletta inför ett ministermöte i Bryssel om migration nästa vecka. Ansvariga ministrar från de fem länderna kräver att fler EU-länder tar ansvar för de illegala migranter som tar sig över Medelhavet från den nordafrikanska kusten.
Greklands migrationsminister Notis Mitarachi sade att endast en procent av dem som tar sig till Medelhavsländerna förflyttas till andra EU-länder enligt EU:s frivilliga migrationsprogram.
– Den nuvarande processen är för långsam, för selektiv, med för få resultat och dessutom svår att överblicka, sade Spaniens inrikesminister Fernando Grande-Marlaska Gómez.