Meloni dumpar partner efter pikant ljudfil

Italiens premiärminister Giorgia Meloni separerar från sin partner, programledaren Andrea Giambruno – som ertappats med att fälla grovt sexistiska kommentarer på en ljudfil.

Italiens premiärminister Giorgia Meloni lämnar sin partner Andrea Giambruno.

Italiens premiärminister Giorgia Meloni lämnar sin partner Andrea Giambruno.

Foto: Ludovic Marin/AP/TT

Italien2023-10-20 20:37

Beskedet kommer efter att den italienska premiärministerns partner fällt ett flertal sexuellt laddade kommentarer i samband med inspelningen av det tv-program han leder – "Il diario del giorno" – utan att veta att dessa spelades in, skriver La Repubblica.

Bland annat avslöjar Andrea Giambruno på ljudupptagningen att han har en affär – och försöker också locka en kvinnlig medarbetare att delta i en "trekant" tillsammans med älskarinnan.

Efter att ljudupptagningarna på bästa sändningstid visats på det enormt populära satirprogrammet "Striscia la notizia" meddelar Georgia Meloni i ett inlägg på X att relationen med Giambruno, med vilken hon har en sjuårig dotter, är över.

"Vår relation, som pågått i nästan tio år, slutar här", skriver hon i inlägget, och lägger till att paret levt åtskilda sedan en tid tillbaka.

Det är inte heller första gången som Andrea Giambruno hamnat i blåsväder. Under den gångna sommaren, då flera värmerekord slogs i Italien, kritiserades han för att upprepade gånger ha ifrågasatt klimatförändringarna i sin talkshow.

Giambruno har också fått hård kritik för att, efter flera uppmärksammade gruppvåldtäkter i Italien, ha sagt att: "Om kvinnor undviker att bli berusade och förlora medvetandet kanske de kan undvika att hamna i situationer där de råkar ut för rovdjur", skriver La Stampa.

Andre Giambruno är programledare för programmet "Diario del giorno" på den kommersiella tv-kanalen Mediaset.
Andre Giambruno är programledare för programmet "Diario del giorno" på den kommersiella tv-kanalen Mediaset.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om