Falsk sjuksköterska bedrägeridömd

Hon gav mediciner och sprutor på kliniker, mottagningar och sjukhus. Men sjuksköterskan var inte sjuksköterska, och har nu dömts till sju års fängelse för bedrägeri.

Kvinnan fejkade sig in på olika sjuksköterskejobb i Kanada. Arkivbild.

Kvinnan fejkade sig in på olika sjuksköterskejobb i Kanada. Arkivbild.

Foto: Nathan Denette/AP/TT

Kanada2022-04-23 01:05

Ett år jobbade hon som sjuksköterska på ett sjukhus i British Columbia i Kanada. På på hennes cv finns också arbeten på en fertilitetsklinik och en tandläkarmottagning i Ottawa, liksom lärarjobb.

Men 50-åriga Brigitte Cleroux är varken lärare eller sjuksköterska, utan har med hjälp av falska identitetshandlingar och meritförteckningar fått en lång rad jobb hon inte är kvalificerad för i Kanada och USA, rapporterar flera medier.

Cleroux har enligt CBC också jobbat på arbetsplatser som hon har varit kvalificerad för, som inom skönhetsindustrin och som vårdbiträde, men enligt domaren vid domstolen i Ottawa har hon i stället valt bedrägeribanan för att få mer välbetalda sjuksköterskejobb. En psykiatrisk utvärdering som domstolen beställt visar också att hon lider av flera personlighetsstörningar, vilket har lett till att hon utfört handlingarna.

En kvinna som har fått fertilitetsbehandling på kliniken där Cleroux arbetade säger att det är jobbigt nog att gå igenom IVF-behandling, och att hon behövt terapi när det visat sig att hon fått behandling av en falsk sjuksköterska.

Cleroux greps i Ottawa i augusti, sedan en kollega försökt att anmäla henne till en myndighet och en varning för henne dök upp.

På fredagen dömdes hon till sju års fängelse för bland annat bedrägeri. När det gäller tiden på ett sjukhus i British Columbia väntar en ny rättegång i Vancouver i maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!