Under de nära tre år som Kina förde sin noll-covid-politik uppfördes tiotusentals testbås som nu får nya funktioner. De används bland annat som miniapotek, regnskydd eller informationsbås.
– I stället för att lämna dem tomma försöker vi använda dem på andra sätt, som passar platsen de står på, säger en stadsanställd från Suzhou, nära Shanghai.
Lokala myndigheter i Kina spenderade cirka 200 miljarder yuan (cirka 305 miljarder kronor) på testprogrammet, enligt bankjätten Goldman Sach. Nu är man mån om att kunna använda de överflödiga testanläggningarna till annat.
Minibibliotek och laddstationer
I december och januari, då antalet covidfall eskalerade, gjordes en del om till minivårdinrättningar för att minska trycket på sjukhus som fick ta emot stora mängder patienter.
Sedan dess har en del fått fungera som minibibliotek, där människor kan byta till sig böcker. I Jinan, huvudstaden i Shandong-provinsen i öster, har vissa bås blivit till väderskydd, där förbipasserande kan värma sig eller ladda sina telefoner. Andra har byggts om till Röda Korsets serviceställen, rastplatser för budförare eller återvinningsstationer. Vissa bås har förvandlats till informationsstationer eller vaktmästarlager.
Men många tidigare testbås förblir oanvända, och en del försöker till och med sälja dem på internet.
Bostäder
Vad som händer med karantänanläggningarna och de provisoriska sjukhus dit covidsjuka tidigare skickades är mer komplicerat.
Vissa står tomma, men andra har byggts om till reservsjukhus med extra utrustning och personal, för att lätta på trycket på sjukvården.
I Jinan har ett före detta provisoriskt karantäncenter omvandlats till bostäder för anställda vid närliggande företag.