Sex dagar gammal elefantunge hittad övergiven

Bara några dagar gammal separerades den lilla elefantungen från sin hjord.

Den sjuka elefantungen matas av sina räddare i den kinesiska prefekturen Xishuangbanna.

Den sjuka elefantungen matas av sina räddare i den kinesiska prefekturen Xishuangbanna.

Foto: Nya Kina/Sipa/TT

Kina2021-09-03 18:58

Sex dagar gammal hittades han sjuk och övergiven av lokala myndigheter i en bananplantage i den kinesiska provinsen Yunnan.

Den unge hanen hade troligtvis lämnats av sin flock eftersom han att inte klarade av att hålla jämn fart med de runt 40 andra elefanterna i gruppen. När han hittades i området Xishuangbanna hade han en infekterad navelsträng, diarré, hög feber och en onormalt hög hjärtfrekvens.

Efter att ha fått medicin och getmjölk uppges febern nu ha sjunkit och den 85 kilo tunga ungen rapporteras vara på bättringsvägen.

Tack vare ett omfattande arbete för Yunnans elefanter har antalet djur dubblerats under det senaste årtiondet. Samtidigt minskar deras livsutrymme. De tidigare tropiska skogarna i Xishuangbanna har undan för undan ersatts av banan-, te- och gummiplantager, eller mark som används till Kinas lukrativa marknad med traditionell medicin.

Fakta: Asiatiska elefanter

Asiatisk elefant (Elephas maximus) är aningen mindre än den afrikanska och lever i uteslutande i skogsmark.

Det finns uppskattningsvis mellan 26 000 och 33 000 vilt levande asiatiska elefanter.

Det stora problemet för de asiatiska elefanterna är att livsutrymmet krymper i snabb takt, vilket skapar konflikter med lokalbefolkningen. Asiatiska elefanter dödas inte sällan för att småbönder vill skydda sina grödor.

Källa: WWF

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!