Mötet planeras till tisdag och följer på Tichanovskajas möte med Frankrikes president Emmanuel Macron i Vilnius tidigare i veckan, där Macron uppges ha lovat att hjälpa till i förhandlingar med Lukasjenko-regimen i Belarus.
Tichanovskaja och Merkel kommer också att tala om "situationen i Belarus efter presidentvalet", enligt förbundskanslerns talesperson Ulrike Demmer.
Enad front
Tyskland och Frankrike har, precis som EU i enad front, dömt ut resultatet i det belarusiska valet den 9 augusti. Diktatorn Aleksandr Lukasjenko utsågs ännu en gång till valsegrare och i samband med de enorma protester som bröt ut rapporteras polismakten ha gjort sig skyldig till mängder av övergrepp mot demonstranter. Tusentals människor har gripits på mer eller mindre godtycklig grund.
På fredagen införde USA sanktioner mot åtta personer, bland dem inrikesminister Jurij Karajev.
I torsdags enades EU:s medlemsländer om att införa sanktioner mot ett 40-tal medlemmar av Lukasjenkos regim – personer som man bedömer har varit med och riggat valet och beordrat de våldsamma nedslagen mot demonstranter.
Kallar hem ambassadörer
Ryssland – Lukasjenko-regimens garant i sammanhanget – kritiserar EU-sanktionerna.
– Det är snarast en manifestation av svaghet än av styrka, säger Kremls talesperson Dmitrij Peskov.
Belarus utrikesdepartement meddelar att landet kommer att ge igen med motsvarande sanktioner mot EU.
Landet har också kallat hem sina ambassadörer från Litauen och Polen. Båda länderna uppmanas att kraftigt minska antalet diplomater vid sina ambassader i Minsk, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Belta.
Samtidigt meddelade den belarusiska regeringen att alla befintliga ackrediteringar för utländska journalister dragits in och att journalister måste ansöka igen om ackreditering.