Tichanovskaja, som själv lever i exil i Litauen, stödjer dock flygembargot och säger att belarusierna inte kan skylla situationen på någon eller något annat än president Aleksandr Lukasjenko och hans auktoritära regering.
– Det är regimen som flera gånger har gått över gränsen för vad som är sunt förnuft och allmänmänsklig moral, säger hon till nyhetsbyrån AFP.
Nya demonstrationer?
I söndags tvingade belarusiska myndigheter ett Ryanairplan att landa i Minsk. Ombord fanns den regimkritiska journalisten Roman Protasevitj och hans flickvän, juridikstudenten Sofia Sapega, som båda greps och fortfarande hålls frihetsberövade.
EU har reagerat genom att uppmana flygbolag att undvika Belarus luftrum och planerar även ytterligare sanktioner mot regimen.
Samtidigt är landets opposition redo att ordna nya demonstrationer i Belarus, enligt ett uttalande.
"Svara med kraft"
För att få ut de som förföljs av regimen kommer oppositionen att hitta nya lösningar säger Tichanovskaja, som vill se utökade sanktioner mot de styrande.
– De borde gälla domare, åklagare, poliser, säkerhetsstyrkorna – alla som har varit delaktiga i att förtrycka folket och som är ansvariga för vad som hände med flygplanet (i söndags).
Även utländska företag som på ett eller annat sätt hjälper eller finansierar Lukasjenkos regim borde åläggas riktade sanktioner, säger hon.
– De demokratiska ländernas uppgift är att visa att de kommer att svara med kraft mot regimen.