De första formella samtalen hölls på onsdagen mellan juntan och koalitionen, som kallar sig 5 juni-rörelsen.
– Vi sade till juntan att det skulle vara nyttigt att följa upp med verkliga diskussioner. De höll med och sade att de kommer att tillfråga folket, säger Modibe Kone, en av ledarna för rörelsen.
Gemensamt motstånd
5 juni-rörelsen består av gräsrotsgrupper, politiska partier och tongivande religiösa personer – alla förenade i motståndet mot president Ibrahim Boubacar Keïta, som militären grep i kuppen.
Nästa möte mellan parterna är planerat till lördag. Då ska juntaledaren överste Assimi Goita delta, vilket han inte gjorde på onsdagen.
Militärjuntan för också samtal med sändebud från den västafrikanska samarbetsorganisationen Ecowas om en fredlig utveckling i Mali. Häromdagen bröt dessa förhandlingar samman.
Juntan vill ha tre år
På onsdagen upplyste juntan en delegation från Ecowas att militären önskar behålla makten under en övergångsperiod på tre år.
Men Ecowas accepterar inte det budet, utan föreslår en interimsregering, ledd av en civil person eller en pensionerad militär, under högst tolv månader.
Ledarna för de 15 medlemsländerna i Ecowas träffas på fredag för att diskutera fortsättningen av förhandlingarna.
EU fryser insatser
EU fördömde omedelbart förra veckans statskupp och ställde på onsdagen in två utbildningsuppdrag i Mali, ett med militären och ett annat med civila säkerhetsstyrkor.
Samtidigt säger EU:s utrikeschef Josep Borrell att EU avser att fortsätta att hjälpa Mali att få bukt med sina problem:
– Arbetet kommer att fortsätta och vi återupptar aktiviteterna snarast möjligt.