"Bland målen som träffades finns bostäderna för Hamasledaren Gaza Yahya Sinwar och hans bror Muhammad Sinwar, Hamas logistik- och personalchef", meddelar israeliska försvaret, som alltså förklarar bombningen med att komplexen även var militära mål.
Husen ligger i Khan Yunis i södra Gazaremsan, och videosnuttar från platsen visar på omfattande förstörelse.
Yahya Sinwar släpptes ur israeliskt fängelse 2011, och har de senaste åren fungerat som Hamas ledare i området.
"Lek inte med elden"
Organisationens formelle ledare, Ismail Haniya, lever sedan länge i exil, och höll i helgen tal i Qatars huvudstad Doha. Han sade att konfliktens kärna är Jerusalem, där våldet fokuserats kring al-Aqsamoskén i gamla stan samt stadsdelen Sheik Jarrah i östra Jerusalem där israeliska bosättarorganisationer försöker få palestinska familjer att vräkas från sina hem.
– Jag säger till Netanyahu: Lek inte med elden. Ämnet för denna strid, ämnet för detta krig, ämnet för denna intifada (uppror) är Jerusalem, Jerusalem, Jerusalem!
Intensiv raketbeskjutning
Hittills under söndagen har minst 40 människor dödats av Israels bombningar av mål i Gaza. Sammanlagt har nu runt 190 människor, varav ett stort antal barn, dödats i Gaza och fler än 1 200 har skadats under den gångna veckan.
Förutom Israels flyganfall fortsatte även Hamas raketavlossningar mot Israel under söndagen. Sammanlagt har fler än 2 800 raketer avfyrats från Gaza sedan i måndags, vilket gör raketbeskjutningen till den mest intensiva på många år, till och med mer intensiv än under Libanonkriget 2006.
Som en jämförelse har mer än hälften så många raketer avfyrats som under Gazakriget 2014, som varade i 51 dagar jämfört med de nuvarande attackerna som har pågått i sju dagar.
Tio israeler har dödats och över 500 har skadats av palestinska raketer sedan i måndags.
Det väckte stort uppseende, och fördömanden från många håll i världen, när höghuset al-Jala under lördagseftermiddagen jämnades med marken. Komplexet rymde flera medieredaktioner, däribland Qatarbaserade al-Jazira och nyhetsbyrån AP. Israel förklarar att man förvarnade före tillslaget, och hävdar att huset även hade militära funktioner.
"Fortsätter med full styrka"
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu försvarade bombningen av al-Jala i en intervju med amerikanska CBS News på söndagen.
– Det var ett fullkomligt legitimt mål, sade Netanyahu, och hävdade att i byggnaden hade Hamas lokaler där man planerat och organiserat terrorattacker mot civila israeler.
Under dagen sade den israeliske premiärministern också i ett tv-tal att något slut på de senaste sju dagarnas våldsamma knappast är nära förestående.
– Vår kamp mot terrororganisationen fortsätter med full styrka. Vi agerar nu så länge som det behövs för att återställa lugnet för er, israeliska medborgare. Det kommer att ta tid.
FN:s säkerhetsråd samlas
Under söndagen höll FN:s säkerhetsråd ett möte med anledningen av krisen. Generalsekreterare António Guterres konstaterade vid inledningen av mötet att våldsamheterna som nu pågår i Israel och Gaza är "oerhört skrämmande" och sade att de måste omedelbart upphöra. Han uppmanade också parterna att tillåta att medlingsförsök intensifieras.
Hittills har inte medlingsförsök från Egypten, Qatar och FN haft någon framgång.
På söndagen uppgav dock Jordaniens kung Abdullah att kungadömet var involverat i "intensiva diplomatiska ansträngningar", för att få stopp på, som han uttryckte det "den israeliska militärens upptrappning som lett till de värsta våldsamheterna på flera år".
I lördags talade USA:s president Joe Biden både med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och palestiniernas president på Västbanken, Mahmud Abbas. Enligt Vita huset ska Biden ha uppmanat till nedtrappning och uttryckt oro över civila dödsoffer. Samtidigt betonade han Israels rätt att försvara sig liksom stöd för att palestinier har rätt att leva i "fred och säkerhet".