Antalet personer på flykt i världen fortsätter att stiga. I slutet av 2019 hade 79,5 miljoner personer tvingats lämna sina hem, till följd av förföljelse, konflikter, våld, övergrepp på mänskliga rättigheter eller andra händelser som på allvar stör den allmänna ordningen, enligt UNHCR:s årliga rapport "Global Trends".
Rapporten innefattar människor som har tvångsförflyttats inom sina egna länder, de som har flytt till andra länder samt människor som söker asyl.
Förra årets notering på 70,8 miljoner, i sig den högsta siffran på närmare 70 år, passerades med råge.
2019 års siffra är den högsta som hittills har registrerats, och sedan början av 2010 har antalet nästan fördubblats.
Många barn
En stor del av de som är på flykt är barn. Mellan 30 och 34 miljoner beräknas vara under 18 år, enligt UNHCR. Barn och unga löper större risk att utnyttjas och utsättas för övergrepp under en krissituation, speciellt om de har skilts från sina familjer.
En stor anledning till att antalet ökade förra året var att 3,6 miljoner venezuelaner inkluderats i siffran, till följd av oroligheter i landet.
Andra oroshärdar som har lett till fler flyktingar under året är Kongo-Kinshasa, Burkina Faso, Syrien och Jemen.
Flyr till Västindien
85 procent av världens flyktingar befinner sig i utvecklingsländer och nästan tre av fyra finns i grannländer till sina hemländer. De fem främsta mottagarländerna är Turkiet, Colombia, Pakistan, Uganda och Tyskland.
Sett i förhållande till folkmängd har Aruba i Västindien flest flyktingar. Landet har tagit emot många på flykt från Venezuela, vilket har lett till att var sjätte person som befinner sig i öriket är någon som har tvingats bort från sitt hem. Andra stora mottagarländer i förhållande till storlek är Libanon, västindiska Curaçao, Jordanien och Turkiet.