Enligt nyhetsbyrån Press Association ska Markle ha lämnat in klagomålet innan det stod klart att Piers Morgan lämnar sitt uppdrag som ett av ankarna för programmet "Good morning Britain".
Kan påverka människor
AFP skriver att klagomålet ska ha fokuserat på Piers Morgans uttalanden om att han inte tror på att Meghan Markle ska ha haft självmordstankar. Markle är orolig att Morgans kommentarer ska påverka människor som lider av psykiska problem. Däremot nämner hon inte anklagelserna om rasism inom det brittiska hovet, som Morgan också ställde sig skeptisk till.
Den nyligen sända och mycket uppmärksammade intervjun med prins Harry och hans hustru Meghan i amerikansk tv slog en ner som en bomb i Storbritannien. Frågorna handlade bland annat om rasism, psykisk ohälsa och mediernas bevakning av prinsparet.
Piers Morgans uttalanden i direktsänd tv har setts av många brittiska tittare och 41 000 klagomål har inkommit till den brittiska tv-tillsynsmyndigheten Ofcom. Det brittiska kungahuset sitter dock säkert ytterligare ett tag, enligt olika undersökningar.
– Det är en kris för familjen, men inte för monarkin som institution. Det här skulle bara kunna innebära en kris för kungahuset om undersökningarna visade ett minskat stöd för monarkin, säger Robert Hazell, politisk expert vid University College London, till AFP.
Mer stöd bland yngre
Enligt en undersökning gjord av företaget Yougov med 4 656 svarande ansåg bara en tredjedel, 32 procent, att Harry och Meghan behandlats illa under sin tid vid hovet. Samtidigt visar flera undersökningar att stödet för paret är större bland yngre, medan äldre tar kungafamiljens parti.
Drottning Elizabeth II har uttalat sig om Harry och Meghans tv-intervju:
"Frågorna som reses, speciellt den om ras, inger oro. Även om vissa hågkomster kan variera, så tas frågorna på allvar och kommer att tas upp privat inom familjen", sade hon under tisdagen.