"Det här kommer att bli en stor dag för sociala medier och för RÄTTVISA," skriver presidenten på sin Twitter inför att ordern skulle presenteras.
Exakt presidentordern kommer att innebära någonting är ännu oklart. En presstalesperson från Vita Huset har dock bekräftat att ordern kommer att beröra "sociala medier".
Under torsdagen läckte versioner av ordern ut och flera medier, däribland CNN , rapporterar att ordern kan förespråka att sociala mediejättar bör hållas juridiskt ansvariga för det innehåll deras användare publicerar. Ändringar av reglerna skulle kunna öppna för en ökning av rättsprocesser mot företagen.
Trumps ilska väcktes sedan Twitter i tisdags för första gången flaggade två av hans inlägg på plattformen med en uppmaning till läsaren att ta reda på fakta bakom presidentens påståenden. Genom att klicka på varningen kommer man till en sida där Twitter slår fast att "Trump gör ogrundat påstående om att poströstning kommer att leda till valfusk".
Hänvisar till policy
På onsdagen reagerade Trump genom att, på just sin favoritplattform Twitter, hota med kraftfulla åtgärder mot sociala medieföretag.
"Republikaner känner att sociala medieplattformar fullständigt tystar konservativa röster" skrev han. "Vi kommer att hårt reglera, eller stänga ned dem, hellre än att låta detta ske", fortsatte presidenten.
Twitter klargör att man flaggat presidentens inlägg i enlighet med företagets policy om val, som stadgar att användare inte får utnyttja plattformen till att manipulera eller störa val eller andra medborgerliga processer.
"Vi anser att de inläggen kan göra väljare förvirrade kring vad som krävs för att få en röstsedel och delta i valprocessen", skriver företaget med syfte på Trumps inlägg.
Facebook agerar inte
Facebook har valt att lämna ett likadant Trump-inlägg om poströstning okommenterat.
I en intervju med konservativa Fox News säger Facebookchefen Mark Zuckerberg att hans företag har en annan inställning.
– Jag anser med bestämdhet att Facebook inte bör agera sanningsdomare över allting som människor säger online, säger Zuckerberg.
– Generellt sett tycker jag att privata företag, särskilt dessa plattformar, inte bör vara i stånd att göra det.
Slår tillbaka
Twitters grundare och vd Jack Dorsey slår tillbaka och säger att agerande mot desinformation inte handlar om att agera sanningsdomare.
"Vår avsikt är att koppla samman information gällande motstridiga uttalanden och belysa omtvistade uppgifter så att människor kan göra en egen bedömning", twittrar Dorsey.
"Vi kommer att fortsätta peka på inkorrekt eller omtvistad information om val runt om i världen. Och vi kommer att erkänna och stå för eventuella misstag vi gör."