Kritik mot långsamma insatser i Malaysia

Räddningsinsatserna fortsätter i översvämningsdrabbade Malaysia, där 14 människor har bekräftats döda och över 71 000 har tvingats lämna sina hem. Kritiken växer mot regeringen för bristfälliga insatser.

En översvämmat samhälle i utkanten av Kuala Lumpur under måndagen.

En översvämmat samhälle i utkanten av Kuala Lumpur under måndagen.

Foto: Chan Yoke Poh/AP/TT

Malaysia2021-12-21 10:46

Flera människor saknas fortfarande efter regnen som till största del kom under helgen.

– De här är de värsta översvämningarna i hela mitt liv. Den federala regeringen har svikit folket på ett bedrövligt sätt – den har misslyckats med sitt viktigaste uppdrag – att skydda och trygga liv, säger 29-årige Kartik Subramany.

Han och hans familj har tvingats lämna sitt hem och tog skydd i en skola i två dygn innan de flyttades till ett härbärge.

Han är en av allt fler som kritiserar regeringen för vad de anser är långsamma och bristfälliga åtgärder.

Regnen beskrivs som de värsta som har drabbat landet sedan 2014. Städer och byar har ställts under vatten och viktiga vägar har förstörts. Delstaten Selangor, som omgärdar huvudstaden Kuala Lumpur, är en av de värst drabbade.

Tusentals militärer och räddningspersonal har skickats till de drabbade platserna, men det är inte tillräckligt enligt kritikerna. Volontärer har gjort insatser för att leverera mat och tillhandahålla båtar för räddningsinsatserna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!