Räddningsinsatser efter regnet i Malaysia

Över 50 000 människor har tvingats lämna sina hem med anledning av helgens kraftiga regn som har lett till översvämningar i Malaysia. Sju människor har bekräftats omkomna och fler saknas.

Soldater hämtar småbarn från deras hem i utkanten av huvudstaden Kuala Lumpur i Malaysia.

Soldater hämtar småbarn från deras hem i utkanten av huvudstaden Kuala Lumpur i Malaysia.

Foto: Vincent Thian/AP/TT

Malaysia2021-12-20 07:18

Omfattande räddningsinsatser pågår för att rädda människor som strandsatts under en av de värsta översvämningarna i Malaysia på flera år. Det kraftiga regnet har pågått i över tre dagar, bland annat i landets huvudstad Kuala Lumpur.

Minst sju människor har rapporterats döda i översvämningarna och minst 10 000 har blivit instängda av vattenmassorna. Många fler saknas, vilket gör att dödssiffran befaras stiga.

Cirka 51 000 människor har tvingats lämna sina hem.

Mängden regn som kom i landets rikaste delstat Selangor under lördagen faller i vanliga fall på en månad vid den här tiden på året, enligt premiärminister Ismail Sabri Yaakob. Selangor omgärdar landets huvudstad Kuala Lumpur.

I området nära huvudstaden har över 10 000 människor tvingats lämna sina hem, och många har fastnat i bilar längs översvämmade vägar sedan floder svämmat över.

Tiotusentals räddningsarbetare har skickats till Selangor och andra delar av landet för att hantera följderna av vädret.

Under måndagen har regnet avtagit till stor del.

Varje år drabbas landet av översvämningar under monsunsäsongen, men de som inträffat den här helgen är de värsta på flera år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!