Israel har fortsatt att flygbomba Gazaremsan och fler civila dödsfall rapporteras från de Hamasstyrda myndigheterna och olika vittnen under fredagen.
Premiärminister Benjamin Netanyahu tog samtidigt emot USA:s utrikesminister Antony Blinken i Tel Aviv. De diskuterade kriget och eventuella humanitära pauser för att få in hjälp till Gaza och få ut fler civila ur området, vilket president Joe Biden tidigare lyft som en möjlighet, för den humanitära hjälpens och gisslans skull.
– Vi (USA) anser att alla försök att skydda civila skulle hjälpas av humanitära pauser, sade Blinken på en presskonferens i Tel Aviv.
USA har sedan tidigare motsatt sig en vapenvila eller eldupphör, men trycker allt hårdare på att ett uppehåll i våldsamheterna behövs.
Blinken tryckte på fredagen på att om inte mer görs för att skydda palestinska civila blir det svårt att nå fred, och att Israel bara kan nå en ökad säkerhet med en tvåstatslösning, och att vägen dit måste börja nu, "inte i morgon eller dagen efter det, i dag".
– Två stater för två folk. Det är, återigen, det enda sättet att säkra en varaktig säkerhet för ett demokratiskt Israel.
Fortsätter med all kraft
Netanyahu var efter mötet med Blinken mer kallsinnigt inställd på att tillfälligt lägga ned vapnen.
– Vi fortsätter (striderna) med all kraft och Israel vägrar att gå med på en tillfällig vapenvila, om den inte också innebär att all israelisk gisslan som hålls av Hamas släpps.
Mötet kom efter ett dygn där Israel uppger sig ha omringat staden Gaza och en grupp människorättsexperter larmat om att tiden för att förhindra ett "folkmord" och en humanitär katastrof i Gaza håller på att rinna ut.
Den varningen svarade Israel på med att kalla "Hamas-propaganda". Islamiströrelsens väpnade gren, al-Qassam-brigaderna, svarade å sin sida med hot om att de israeliska soldater som går in i det palestinska området kommer att återvända till Israel i liksäckar.
"Närmast omöjligt"
Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) är det mycket svårt att få in förnödenheter i Gaza.
– WHO kommer att göra allt vi kan för att se till att människorna i Gaza har tillgång till livsavgörande och humanitär hjälp, sade WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus på en presskonferens på torsdagen, och fortsatte:
– Under rådande situation är det närmast omöjligt.
FN:s humanitära samordningsorgan Ocha vädjar till världens länder om mer bistånd till palestinierna, både på Gaza och Västbanken. Totalt vädjar man till världens länder om motsvarande mer än 13 miljarder kronor. Ocha vädjade om ökat stöd redan för några veckor sedan, men då räknade man med mindre summor till färre behövande.
"Situationen har blivit alltmer desperat sedan dess", meddelar FN-organet.
Räder på Västbanken
Under natten till fredagen skedde omfattande israeliska räder mot ockuperade Västbanken. Sju palestinier dödades och fler därtill frihetsberövades av israeliska soldater, enligt uppgifter från både israeliskt och palestinskt håll.
Fler än 9 000 människor har dödats i Israels motanfall mot Gazaremsan, enligt områdets Hamasstyrda myndigheter. Anfallen, och kriget, inleddes efter den palestinska islamiströrelsens omfattande angrepp mot Israel den 7 oktober, där fler än 1 400 människor dödades och fler än 200 togs som gisslan.