FN- och Röda Kors-medarbetare dödade i Gaza

Minst elva FN-medarbetare och 30 elever på FN-skolor, har dödats i Gazaremsan, meddelar en FN-talesperson. Även Röda Korset meddelar att organisationen har medarbetare som dödats.

Rök stiger efter en israelisk luftattack i Gaza stad.

Rök stiger efter en israelisk luftattack i Gaza stad.

Foto: Fatima Shbair/AP/TT

Mellanöstern2023-10-11 16:57

– Elva UNRWA-medarbetare (FN:s organ för palestinska flyktingar) har dödats sedan i lördags, säger talespersonen Stéphane Dujarric.

Organet driver också skolor i Gaza, och Dujarric meddelar att utöver de 30 eleverna som dödats är åtta skadade.

"UNRWA sörjer denna förlust och sörjer med våra kollegor och familjerna", säger Jennifer Austin, biträdande chef för FN-organet.

Även flera av Röda Korsets medarbetare har mist livet i Gaza, uppger de lokala företrädarna för Röda Korset och Röda Halvmånen i ett uttalande.

Världsorganisationen skriver i ett uttalande att man är "förkrossad över att bekräfta dödsfallen för fem medlemmar i vårt nätverk på grund av de väpnade fientligheterna i Israel och Gazaremsan", som är underskrivet av Internationella rödakorsfederationen (IFRC).

Fyra av de döda Röda Kors-medarbetarna var ambulanssjukvårdare.

Terrorstämplade Hamas överraskade världen med sin attack mot Israel i lördags morse. Israel svarade med beskjutning av Gaza, och Israel har formellt förklarat landet i krig.

Fler än 3 700 personer har dödats i konflikten sedan i lördags visar siffror när uppgifter från båda sidor i kriget läggs samman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!