– Allt är kaos, säger Sherin al-Azza, socialarbetare och fembarnsmor i ett flyktingläger som har blivit ett bostadsområde i staden Betlehem på Västbanken.
Hon har sparat ihop pengar för att hennes barn ska få tillgång till privat undervisning under lärarstrejken, något som är omöjligt för de flesta i området, säger hon.
Den palestinska myndigheten, med Mahmud Abbas i spetsen, styr de delar av Västbanken som inte kontrolleras av Israel. Abbas anklagar de strejkande lärarna för att hålla runt en miljon skolbarn gisslan med sina krav på högre löner, som myndigheten inte har råd att betala.
Löneökning uteblev
Men lärarna anser att de inte har något annat val än att strejka.
För ett och ett halvt år sedan sänkte den palestinska myndigheten offentliganställdas löner med 20 procent för att hantera ett budgetunderskott.
I januari skulle lärarna ha fått en 15-procentig löneökning och retroaktiv ersättning, baserat på en överenskommelse efter en kortare strejk i maj i fjol. Enligt uppgörelsen skulle de även få välja egna fackförbundsrepresentanter. Men i början av året hände inget av det som överenskommits.
– De ljög för oss, säger Yousef Ijha, historielärare i Betlehem.
Vill ha nytt fack
Han och andra vill bilda ett oberoende fackförbund i stället för det nuvarande, som representeras av många anhängare till det styrande partiet Fatah. Myndigheten har som svar lämnat in en stämningsansökan som listar 151 frispråkiga lärare som riskerar att mista jobbet om de fortsätter att strejka – och att gripas om de fortsätter att göra motstånd.
– Vi blir inte bara utan våra löner, vi får inte ens tala fritt, säger Yousef Ijha, som är en av de listade lärarna.
I måndags uppgav myndigheterna att en rekrytering av 45 000 lärare på korttidskontrakt förbereds. Palestiniernas premiärminister Mohammad Shtayyeh vädjar till lärarna att återvända till sina jobb.
– Vi måste möta vårt ansvar att säkerställa våra söners och döttrars rätt till utbildning, sade han i måndags.