Uppgiften om attackerna mot al-Hol, där över 50 000 fångar från bland annat terrorrörelsen IS hålls, kommer från kurdiska källor samt organisationer som bevakar krigsutvecklingen.
– Turkiska plan siktade på kurdiska säkerhetsstyrkor på fem ställen inne i lägret, säger talespersonen Farhad Shami för den kurdiska styrkan SDF.
Kaos uppges ha utbrutit under anfallen, enligt Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR)
– Våra insatser med stridsplan, kanoner och drönare är bara början. Vi är beslutsamma att säkra hela vår södra gräns, med ett säkerhetsområde som blir starkare i dag än någonsin tidigare, sade Erdogan i det turkiska parlamentet på onsdagen.
Han uteslöt inte heller att föra samtal med Syriens president Ashar al-Assad. Ankara bröt kontakter med Damaskus under inbördeskriget i Syrien, där Turkiet stöttade grupper som ville störta al-Assad.
Närmare 500 mål
Nästan 500 mål har träffats i kurdiska områden i Syrien och Irak, uppger Turkiet efter de senaste dagarnas flygoffensiv.
– Hittills har 471 mål träffats och 254 terrorister neutraliserats, säger Turkiets försvarsminister Hulusi Akar enligt nyhetsbyrån Anatolia.
I en tidigare attack utsattes en militär bas för beskjutning. Vid basen finns också amerikansk militär som utsattes för fara, enligt USA:s militär.
Anfallen med flyg, robotar och drönare inom "Operation Svärdklo" har pågått i norra Syrien och Irak sedan i söndags. Offensiven kommer efter ett terrordåd i Istanbul den 13 november som det turkiska styret skyller på kurdiska upprorsrörelser.
Skör maktbalans
Turkiet hotar även med en markoffensiv. Men SDF:s befälhavare Mazloum Abdi säger sig inte vara rädd.
– Vi tror vi nått en nivå där vi kan slå tillbaka alla eventuella attacker, säger han till nyhetsbyrån AP.
Enligt honom riskerar Turkiet förarga många parter i den sköra maktbalansen.
– Om Turkiet anfaller en region sprider sig kriget till alla regioner. Det kommer att drabba alla.
Efter många års krig, först i Irak och sedan även i Syrien, är området ett sammelsurium av allianser och fronter. Ryssland har ryckt in med stora militära resurser för att rädda Syriens diktatoriska regim från kollaps. Samtidigt stödjer USA kurdisk milis i kampen mot IS och andra extremislamister, vilket innebär att Natokollegorna USA och Turkiet delvis står på varsin sida i kriget.