USA ingår en säkerhetspakt med Israel

USA:s president Joe Biden och den israeliska premiärministern Yair Lapid har undertecknat en säkerhetspakt som gör klart att de inte kommer att tillåta att Iran anskaffar kärnvapen.

USA:s president Joe Biden och Israels premiärminister Yair Lapid undertecknar en säkerhetspakt under Bidens besök i Israel.

USA:s president Joe Biden och Israels premiärminister Yair Lapid undertecknar en säkerhetspakt under Bidens besök i Israel.

Foto: Atef Safadi/AP/TT

Mellanöstern2022-07-14 17:51

Avtalet slöts under Bidens första besök i Israel som president. Den amerikanske ledaren säger att USA inte är berett att "vänta i evighet" på Iran för att återuppliva kärnenergiavtalet från 2015, som USA:s tidigare president Donald Trump upphävde.

På fredagen kommer Biden att resa till det ockuperade Västbanken för att träffa den palestinske presidenten Mahmud Abbas. Biden bekräftade Washingtons policy att trycka på för en tvåstatslösning, men han gjorde klart att han inte har några planer på att ändra Trumps kontroversiella beslut att erkänna Jerusalem som Israels odelade huvudstad.

På fredagen fortsätter Biden sin Mellanösternresa till Saudiarabien, där han ska träffa kronprinsen Mohammed bin Salman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!