Två högar med lik dumpade i Mexiko

Inom loppet av två dygn har döda människor demonstrativt dumpats i hög på två olika platser i Mexiko. I bägge fall antas bakgrunden vara drogkartellernas krig mot myndigheterna.

Mexikanska säkerhetsstyrkor. Bilden har ingen koppling till händelsen i artikeln.

Mexikanska säkerhetsstyrkor. Bilden har ingen koppling till händelsen i artikeln.

Foto: Marco Ugarte/AP/TT

Mexiko2022-01-07 05:49

På torsdagsmorgonen parkerades en pickup-bil på ett torg i staden Zacatecas, i den centrala delstaten med samma namn. Den ställdes intill en julgran framför delstatens guvernörskansli. Inuti fanns tio döda kroppar.

Federala myndigheter uppger att en man körde in bilen på torget, för att sedan stiga ur och försvinna på en bakgata. Utredare ska skickas till delstaten för att hjälpa till att lösa brottet.

På fredagen hittades nio döda personer dumpade i en hög intill en motorväg i Isla i delstaden Veracruz, längre söderut i landet. Enligt mexikanska medieuppgifter fanns där också en handskriven lapp med hot mot myndigheterna, till synes undertecknad av en av landets mäktiga drogkarteller.

Zacatecas och Veracruz är två av Mexikos mest våldsdrabbade delstater, då drogkarteller gör upp med varandra eller med myndigheterna.

Mellan januari och november i fjol mördades fler än 31 000 människor i Mexiko, marginellt färre än under motsvarande period 2020.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!