Enligt matsvinnsrapporten, Food Waste Index (FWI), rör det sig om ungefär 931 miljoner ton mat slängdes 2019. I den siffran ingår mat som slängdes i hemmen, affärerna, restaurangerna eller andra liknande sammanhang.
Rapporten, som är framtagen av FN:s miljöprogram Unep och Wrap, ska vara en resurs i arbetet att nå FN:s mål att halvera matsvinnet i världen till 2030.
En miljöbov
Inger Andersen, den danska ekonomen som leder Unep, säger att det finns stora fördelar med att ta itu med matsvinnet.
"Att reducera matsvinnet hade minskat utsläppen av växthusgaser, saktat ner skövlingen av naturen, ökat tillgängligheten av mat och därmed minskat hunger och sparat pengar i den globala recessionen", säger hon i ett pressmeddelande.
I rapporten är det beräknat att 8-10 procent av allt utsläpp av växthusgaser hör samman med mat som går till spillo.
– Om matsvinn vore ett land hade det varit den tredje största utsläpparen av växthusgaser i världen, säger Richard Swanell, utvecklingschef vid Wrap.
Värst i hemmen
Rapporten visar att matsvinn är ett globalt problem som berör både rika och fattiga länder.
"Man har länge antagit att matsvinn i hemmet bara är ett stort problem i de utvecklade länderna. Med publiceringen av FWI-rapporten ser vi att det inte riktigt är så enkelt", säger Wraps vd Marcus Gover.
Samtidigt som 17 procent av all mat som är tillgänglig för konsumenter slängs går nästan 700 miljoner människor runt om i världen varje dag till sängs hungriga.
I rapporten har man tittat på 54 länder runt om i världen och räknat in både vanlig mat och oätbara delar som djurben och skal. Den största boven i sammanhanget är hemmen, som står för 11 av de 17 procenten som slängs.