Med knappt hälften av rösterna räknade får president Maia Sandus Europavänliga parti PAS 44 procent av väljarstödet, jämfört med 33 procent för huvudkonkurrenten Igor Dodons koalition av socialister och kommunister.
Maia Sandu blev president i december 2020 men utlyste nyval i april sedan hennes reformförsök blockerats av motståndare i parlamentet. Förhoppningen nu är att säkra tillräckligt stöd för att lotsa landet mot ett EU-medlemskap.
För många moldavier har Sandu, en 49-årig ekonom som tidigare arbetat inom Världsbanken, blivit en symbol för förändring. Att sätta stopp för den omfattande korruptionen är en av hennes viktigaste profilfrågor.
– Efter många år har det här landet äntligen någon sorts hopp om att driva ut tjuvarna som sitter här för ryska pengar, säger 29-åriga Natalija.
Sandus Moskvavänlige motståndare Dodon anklagar henne för att bedriva en västorienterad politik som kommer att leda landet i fördärvet.
Den 70-åriga pensionären Ludmila säger att hon lägger sin röst på kommunisterna och socialisterna för att "livet var bättre" när de styrde.
– Det var ordning och reda under kommunisterna.
Moldavien, med sina omkring 3,5 miljoner invånare, är ett av Europas fattigaste länder och ligger inklämt mellan Rumänien och Ukraina.