Tiotusentals soldater och tunga vapen uppges hålla på att förflyttas till svårkontrollerade regioner i norr och nordväst.
– Taktiken påminner oroväckande om den som militären använde vid sina folkmordsattacker mot rohingyerna i delstaten Rakhine 2016 och 2017, säger FN:s särskilda rapportör Tom Andrews, som på fredagen presenterade en årlig rapport om mänskliga rättigheter i Myanmar för generalförsamlingen.
Omkring 740 000 rohingyer flydde 2017 från Rakhine i västra Myanmar, efter att landets armé inlett en massiv offensiv riktad mot folkgruppen. FN har kallat offensiven "ett skolboksexempel på etnisk rensning".
– Vi bör alla vara beredda, säger Andrews.
Sedan militärkuppen i februari har fler än 1 100 civila dödats och över 8 000 har gripits, enligt en lokal organisation som övervakar situationen i landet.
Därtill har omkring 250 000 människor tvingats bort från sina hem av juntan och många av dem som har gripits har torterats, varav ett dussintal av dödats, enligt Andrews.
Han vädjar till länder att inte ge juntan den legitimitet som den önskar och säger att de senaste dagarnas massfrigivning av fångar visar att omvärldens press på militären fungerar. Över 5 000 människor som fängslats för att de protesterat mot militärkuppen har i veckan frigivits.