Onsdagens utrikesministermöte på Natohögkvarteret var det första för det nybildade Nato-Ukraina-råd, som är tänkt att hjälpa det krigshärjade landet på väg mot ett medlemskap i militäralliansen.
För så är det tänkt att bli – även om ingen ännu kan säga när eller hur inträdet ska gå till.
– Medlemmarna är överens om att Ukraina kommer att bli medlem i Nato. Ukraina är närmare Nato än någonsin och vi kommer att hjälpa Ukraina på dess väg mot ett framtida medlemskap, säger generalsekreterare Jens Stoltenberg på sin presskonferens efter mötet.
Tror på stöd
Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba bjuder på en besk passning till dem som pressar Ukraina till att ge upp mark för att få fred.
– De borde föreslå det till sina egna regeringar: ge upp sitt land och ge upp sina invånare. Om de gör det är jag redo att lyssna på deras argument. Men av någon anledning är det alltid enkelt att be någon annan ge upp och göra uppoffringar, säger Kuleba på väg in till mötet.
Utrikesministern är samtidigt tämligen lugn när det gäller risken för minskat stöd från länder som Ungern, Slovaken och USA, med tanke på olika uttalanden.
– Politik är politik. Folk säger olika saker. I går hade jag ett produktivt möte med den slovakiske utrikesministern och vi förstår varandra utmärkt. Och när det kommer till Ungern: låt oss vänta två veckor så får vi se hur det slutar, säger Kuleba.
Det sistnämnda är en tydlig hänvisning till de diskussioner som pågår inom EU där Ungern blockerar miljardstöd till Ukraina på ett sätt som många misstänker vara ett förhandlingsspel för att själv få loss frusna EU-pengar.
Flygplan på gång
Natoländerna har i omgångar under de senaste åren hjälpt Ukraina med både vapen och utbildning.
– Vi har för tillfället den starkaste och mest stridserfarna armén i Europa, konstaterar Kuleba.
Näst i tur står de F16-flygplan som utlovats från Nederländerna, Danmark och Norge, där pilotutbildning just nu pågår i Rumänien.
– Jag hoppas att leveranserna kan dra igång så snabbt som möjligt. F16-planen kommer att göra en skillnad: de kommer att stärka Ukrainas förmåga att orsaka förluster för de invaderande ryska styrkorna. Men samtidigt måste vi inse att det inte finns någon "silverkula", något enstaka vapensystem, som i sig fundamentalt kommer att ändra läget, varnar generalsekreterare Stoltenberg i Bryssel.