Gisslandrama över – polis körde på gärningsman

En beväpnad man tog gisslan i en Applebutik i centrala Amsterdam på tisdagskvällen. Dramat slutade med att polisen körde på honom med en bil när han lämnade byggnaden.

Polisen spärrade av området runt Apple-butiken i centrala Amsterdam medan gisslandramat pågick.

Polisen spärrade av området runt Apple-butiken i centrala Amsterdam medan gisslandramat pågick.

Foto: Peter Dejong/AP/TT

Nederländerna2022-02-22 22:49

Flera personer togs som gisslan i Apples flaggskeppsbutik i centrala Amsterdam på tisdagskvällen. När polisen larmades vid 17.40 beskrevs ärendet inledningsvis som ett väpnat rån.

Flera specialenheter och tungt beväpnad polis sändes till platsen, det populära Leidseplein som snabbt stängde sina restauranger, barer och biografer till följd av dramat.

"Vi ber allmänheten att hålla sig borta från platsen så att polisen kan fokusera på att hantera situationen", skrev polisen på Twitter.

Vittnen hörde enligt kanal AT5 skottlossning på platsen.

Vid 22.45 hade mannen lämnat byggnaden, enligt AT5. Han låg då på marken medan en robot undersökte om han bar på sprängmedel, skriver polisen på Twitter.

"Vi lyckades få stopp på gisslantagaren genom att köra på honom med en bil vid ögonblicket då han sprang ut", förklarade polisen i en uppföljande tweet.

Mannen fördes, efter att ha kontrollerats, med ambulans till sjukhus. Ingen annan person uppges ha skadats i samband med händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!