Den tidigare kolonialmakten Frankrike har omkring 1 500 soldater i Niger, som är en av landets sista allierade i Sahelregionen efter att franska styrkor tvingades dra sig ur grannlandet Mali.
Macron har i starka ordalag fördömt kuppmakarna för att de störtat den demokratiskt valde presidenten Mohamed Bazoum.
EU och USA fördömer
EU drar, med omedelbar verkan, in allt finansiellt stöd till Niger och stoppar allt säkerhetsarbete. EU:s utrikeschef Josep Borrell skriver i ett uttalande att EU inte erkänner kuppmakarna.
I fredags sade USA:s utrikesminister Antony Blinken, enligt ett uttalande från utrikesdepartementet, att landets stöd till den avsatte presidenten Mohamed Bazoum står fast. Han varnade också kuppmakarna för att deras handlingar gör att "hundratals miljoner dollar i bistånd" är i farozonen.
Även Afrikanska unionen fördömer kuppmakarna och kräver att soldaterna omedelbart "drar sig tillbaka till sina förläggningar" att den konstitutionella ordningen återställs.
Kuppmakare: Behov av kursändring
Det var sent i onsdags som en grupp uniformerade militärer meddelade att de avsatt Nigers demokratiskt valda president Mohamed Bazoum, som hålls frihetsberövad i sitt residens.
På fredagen trädde armégeneralen Abdourahamane Tchiani fram i statlig tv. Där beskrevs han som ledare för "Det nationella rådet för hemlandets beskydd", den grupp kuppmakare som nu säger sig ha makten i Niger.
I tv-sändningen säger Tchiani att man gripit in eftersom landet hade behov av en kursändring. Han uppmanar "vänner till Niger att förstå den specifika situationen i vårt land för att ge det allt stöd för att det ska kunna möta utmaningarna".
Både FN och EU kräver att Nigers president "omedelbart friges" av militären, vars högsta ledning har deklarerat att de ställer sig bakom ett maktövertagande.