Fati blödde ut sitt foster omgiven av kackerlackor på ett fängelsegolv.
Hon var gravid i fjärde månaden när hon räddades från islamistgruppen Boko Harams fångenskap på en ö i Tchadsjön. Under drygt ett års tid hade hon gifts bort till tre olika män, misshandlats och våldtagits. När de nigerianska soldaterna till slut dök upp kände hon sig "lyckligare än någonsin förut", säger hon till nyhetsbyrån Reuters.
Tillsammans med andra räddade kvinnor fördes Fati till det ökända militärfängelset Giwa Barracks i närheten av Maiduguri i nordöstra Nigeria, där misstänkta Boko Haram-medlemmar med familjer ofta hålls. En vecka senare kom uniformerade män in i rummet där hon låg – en dunkelt upplyst, stinkande cell med kackerlackor och mygg – och gav henne och fem andra kvinnor piller och injektioner. Några timmar senare kände hon ett hugg i magen och mörkt blod började strömma ut på det smutsiga stengolvet.
– Vi låg alla och vred oss i smärtor på golvet, säger Fati, i dag i tidiga 20-årsåldern.
Aborter under vapenhot
Först då förstod kvinnorna vad som hänt: soldaterna hade avslutat deras graviditeter, utan att fråga dem eller ens berätta vad som skulle hända.
Fati är en av 33 kvinnor som i intervjuer med Reuters berättar hur de tvingats till aborter i den nigerianska militärens förvar. Bara en av kvinnorna gav sitt samtycke till det som skedde. Reuters har även intervjuat fem vårdarbetare och nio andra, däribland soldater och andra regeringsanställda, liksom beväpnade vakter som eskorterat kvinnorna till platser där tvångsaborterna genomförts. Dessutom har nyhetsbyrån gått igenom sjukhusjournaler och kopior av militära dokument.
Grymheten och omfattningen av det som framträder är svårgreppbar. Under nästan tio års tid har den nigerianska militären ägnat sig åt systematiska, illegala tvångsaborter av kvinnor som kidnappats och våldtagits av Boko Haram-islamister. Kvinnor som motsatte sig ingreppen misshandlades, hölls under vapenhot eller drogades till foglighet.
"Sanera samhället"
Totalt rör det sig om minst 10 000 tvångsaborter sedan 2013, utförda med abortpiller, oxytocinsprutor och kirurgiska instrument. Den yngsta flickan var 12 år. Vissa var i graviditetens första veckor när de utsattes, andra så långt gångna som åttonde månaden.
– Vi gör det mot dem för att rädda dem från stigma och problem som kommer att komma i framtiden, säger en vårdarbetare, med hänvisning till hur barn till Boko Haram-medlemmar ses av det nigerianska samhället, till Reuters.
Bland den nigerianska militären och civila i nordöstra Nigeria är föreställningen djupt rotad: Barn till Boko Haram-medlemmar är terrorister, genom blod förutbestämda att i framtiden ta till vapen mot den nigerianska regeringen och staten. Flera av de intervjuade uppger att de beordrats att genomföra aborterna för att "stoppa terrorister innan de föds".
– Det är som att sanera samhället, säger en annan vårdarbetare.
"Kan inte glömma hennes namn"
Flera vittnar om hur gravida kvinnor mist livet av ingreppen. En soldat berättar om Hafsat, en mager tonåring på 14 eller 15 år, klädd i en turkos klänning och täckt av myggbett. En halvtimme efter det att hon fått en spruta med oxytocin – ett hormon som ofta ges för att stimulera värkar under förlossning men som kan vara dödligt när det injiceras snabbt – började hon blöda kraftigt.
– Kanske en halvtimme senare blev hon bara tyst. Hon dog.
Soldaten svepte den turkosa klänningen runt Hafsats livlösa kropp och begravde henne. Minnet förföljer honom.
– Jag kan inte glömma hennes namn, säger han.
Saxliknande föremål
Kvinnor som motsatt sig ingreppet uppges ha bundits fast i armar och ben och drogats med lugnande medel. Vissa soldater säger att deras kollegor slog de gravida med handflator, käppar och skjutvapen. En vakt berättar hur kvinnorna grät och skrek medan läkare tvingade isär deras lår och förde in saxliknande föremål.
– En av soldaterna slog mig och sade att det var en horunge från en Boko Haram-graviditet, säger en kvinna som var 24 år när hennes foster aborterades med tvång.
Samtliga Reuters vittnen har berättat sina historier anonymt. De militära befälhavare som nyhetsbyrån har pratat med har förnekat massaborterna.