Sedan demokratiseringen i slutet av 1990-talet har de stora partierna APC och PDP turats om vid makten. Även denna gång är deras kandidater favoriter att bli ny president. Det handlar om 70-årige Bola Tinubu, som ställer upp för APC (All Progressives Congress), och Atiku Abubakar, 76 år, från PDP (People’s Democratic Party).
Men Afrikas jätte har en ung befolkning. Ungefär "ett helt Sverige", tio miljoner personer, har rösträtt för första gången i parlaments- och presidentvalet. Och de har förvandlat presidentvalet till en trehövdad kamp, för första gången i landets moderna historia.
Kandidaten som blivit valets snackis heter Peter Obi. En entusiastisk följarskara på sociala medier har växt till miljoner människor, i en rörelse som kallas Obidients – en engelsk ordlek som kan översättas ungefär "trogna undersåtar".
"Obi Wan"
Även Obis namn ger upphov till memes på nätet, där anhängare gärna jämför honom med Star Wars-hjälten Obi Wan Kenobi. Medier har hakat på, och säger med en annan ordvits, som fungerar hyfsat både på engelska och svenska, att om Labour-kandidaten vinner blir rubriken lätt att sätta: "Obi Wan".
Han ställer upp för Labour, ett parti vars kandidat i förra presidentvalet 2019 samlade försumbara 0,02 procent av rösterna.
Men enligt "Obidients" har många nu fått nog av korruption, miljöförstöring och våld. Med 61 år är Peter Obi inte purung, men han ses ändå som ett mindre befläckat alternativ än de partier som uppfattas ha kört landet i botten.
– Vi ungdomar, vi faller inte för frestelsen att ta mutor, pengar i utbyte mot att kasta bort vårt öde i ytterligare fyra år, säger en ung väljare till mediesajten DW i landets ekonomiska huvudstad Lagos.
Våld vid bankomater
Bland de akuta problem som sätter sin prägel på valrörelsen är att pengarna tagit slut i landet – bokstavligen. De gamla sedlarna håller på att bytas ut mot nya varianter, men det finns inte tillräckligt till alla.
– Vi fick besked om att lämna in de gamla pengarna till banken, och att nya är på väg, säger 28-åriga Godgift Inemesit till nyhetsbyrån AP i utkanten av huvudstaden Abuja.
Bristen på nya sedlar gör att bankerna har satt kvoter för hur mycket kunderna får ta ut. Rapporter strömmar in om att folk köar i timmar för att få ut de 10 000 naira (225 kronor) som tillåts per gång. Och en del vågar inte ens ställa sig i bankomatköerna, på många håll har slagsmål utbrutit när kunders tålamod tryter i värmen.
– Så nu har vi varken nya eller gamla pengar. Allt är jättesvårt, säger Godgift Inemesit, och förklarar att familjen består av åtta personer som knappt kan äta sig mätta.
Första gången
Frågan är om Peter Obi lyckas entusiasmera tillräckligt många i ett land där väljarapatin är stor. Han är också kristen, vilket gör det till en utmaning att nå ut i landets muslimskt präglade norra delar.
– Jag vill inte rösta på någon som kan förlora, då går segern ändå till det styrande partiet, säger 30-åriga Fakhrriyyah Hashim från Kano i norr till nyhetsbyrån AFP.
– Så jag kanske röstar på Atiku, kanske Obi, det beror på hur deras chanser ser ut.
28-årige Temidayo Oniosun i Lagos tvekar dock inte i sin beskrivning av läget.
– För första gången ställs de vanliga usla kandidaterna mot en bra person, säger han.