Långt straff för norsk dubbelmördare

En 58-årig man döms till 19 års fängelse för att ha mördat en man och en kvinna med kniv och yxa i Bergen i januari förra året. Ytterligare en rad män döms för att ha hjälpt till.

Flera personer döms för ett brutalt dubbelmord på ett boende i Bergen. Arkivbild.

Flera personer döms för ett brutalt dubbelmord på ett boende i Bergen. Arkivbild.

Foto: Marit Hommedal/NTB/TT

Norge2021-11-05 17:15

Mordoffren – en 42-årig man och en 29-årig kvinna – var ett par som bodde på ett övergångsboende för missbrukare i centrala Bergen. De hittades döda under en presenning utomhus, en bit utanför staden, dagen efter mordet.

Mördaren hade bragt dem om livet med kniv och yxa på boendet och han var inte ensam om gärningen. En 34-årig man som var nattvakt på boendet döms till 17 års fängelse för att ha hjälpt till vid morden, bland annat genom att ha hämtat vapnen. En 24-årig man får nio års fängelse för att ha hållit vakt.

58-åringen har enligt Bergens Tidende sagt att han kände sig lurad av mordoffren i samband med en narkotikaaffär. Men den oförrätten kan enligt tingsrätten inte på något vis vägas mot den brutalitet han uppvisade när han dödade dem. Under rättegången har åklagaren beskrivit morden som rena avrättningar.

Ytterligare två män döms till kortare straff för att ha hjälpt till att transportera kropparna efter morden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!