Prinsessan MÀrtha Louise förlovad med schaman

Norska prinsessan MÀrtha Louise och den amerikanske schamanen Durek Verrett har förlovat sig.

Prinsessan MÀrtha Louise och Durek Verrett har förlovat sig i Los Angeles.

Prinsessan MÀrtha Louise och Durek Verrett har förlovat sig i Los Angeles.

Foto: Babak Golkar/elevateYOU/NTB/TT

Norge2022-06-07 10:39

Paret, som befinner sig i Los Angeles dÀr Durek Verrett bor, har inte satt nÄgot datum för bröllopet och meddelar att de kommer att fortsÀtta bo pÄ olika kontinenter i framtiden.

"Ha tÄlamod med oss. Vi kommer att meddela allt nÀr tiden Àr inne, men tills dess fortsÀtter vi att fira kÀrleken. Maud, Leah och Emma (MÀrtha Louises barn) Àr glada Ä vÄra vÀgnar och det Àr en spÀnnande tid för hela familjen", skriver paret i ett pressmeddelande och fortsÀtter:

"Skapar bro"

"KÀrlek skapar en bro mellan mÀnniskor, kulturer och religioner. Och vi Àr glada över att ha hittat varandra, över kontinenter, etnicitet och social bakgrund".

KÀrleken mellan de trolovade har förundrat mÄnga norrmÀn. NÀr de 2019, strax efter att ha trÀffats, gav sig ut pÄ en turné med föredrag om andlighet, kallad "The princess and the shaman", vÀcktes kritik mot hur prinsessan anvÀnde sin kungliga titel i marknadsföringssyfte.

Hon har efter det slutat att anvÀnda titeln i kommersiella sammanhang.

Kontroverser

Verretts verksamhet som shaman har ocksĂ„ skapat kontroverser. Han har bland annat hĂ€vdat att leukemi beror pĂ„ dĂ„lig balans i blodet och att han som schaman har kraft att Ă„terstĂ€lla balansen – nĂ„got som fick den norska leukemiföreningen att reagera och uppmana kungahuset att ta avstĂ„nd frĂ„n pĂ„stĂ„endena.

Även den nordiska fackorganisationen för helare, Nordic healing association, har sagt att schamanen skadar branschen med sitt fokus pĂ„ att bota svĂ„ra sjukdomar.

Prinsessan MĂ€rtha Louise

Prinsessan MÀrtha Louise av Norge Àr född 1971 i Oslo och dotter till kung Harald och drottning Sonja. Hon Àr nummer fyra i den norska successionsordningen.

År 2002 gifte hon sig med författaren Ari Behn som hon har tre barn, 19-Ă„riga Maud Angelica, 17-Ă„riga Leah Isadora och 13-Ă„riga Emma Tallulah, tillsammans med. Behn, som dĂ„ var frĂ„nskild frĂ„n MĂ€rtha Louise, tog sitt liv i december 2019.

Prinsessan har flera gÄnger uttryckt intresse för alternativa behandlingsmetoder och har bland annat varit med och startat en skola dÀr man ger kurser i andlighet och healing. Hon har ocksÄ varit medförfattare till tvÄ böcker om kommunikation med Ànglar.

MÀrtha Louise Àr Àven en framgÄngsrik ryttare och ingick i det norska landslaget pÄ 1990-talet.

KĂ€lla: NE

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!