VĂ„ldsamt vid eritreansk sammankomst i Norge

En eritreansk sammankomst i Kristiansand i södra Norge upplöstes av polisen pÄ lördagseftermiddagen efter att situationen blivit vÄldsam.

Det var stökigt och vÄldsamheter i Kristiansand i södra Norge pÄ lördagseftermiddagen nÀr tvÄ eritreanska grupper drabbade samman.

Det var stökigt och vÄldsamheter i Kristiansand i södra Norge pÄ lördagseftermiddagen nÀr tvÄ eritreanska grupper drabbade samman.

Foto: Tor Erik SchrĂžder/NTB/TT

Norge2023-11-25 21:18

– PĂ„ grund av fara för sĂ€kerhet och liv och hĂ€lsa har polisen tillsammans med arrangören kommit överens om att evenemanget ska avslutas och att festlokalen evakueras, sĂ€ger kanslichef Vidar Arnesen i Agder polisdistrikt.

VÄldsamheterna började vid 17-tiden dÄ ett stort antal mÀnniskor kommit till lokalen och försökt stoppa sammankomsten. Inne i lokalen befann sig mellan 50 och 100 personer.

Inför lördagens tillstĂ€llning hade polisen tips om att det kunde bli brĂ„k, vilket skett vid liknande tillstĂ€llningar pĂ„ andra hĂ„ll i Norge – samt i flera andra lĂ€nder, bland annat i Sverige. Bakgrunden Ă€r en pĂ„gĂ„ende konflikt mellan regimkritiska eritreaner som bor i andra lĂ€nder och vad dessa anser vara regimvĂ€nliga föreningar i samma lĂ€nder.

– Det Ă€r en allvarlig hĂ€ndelse och den Ă€r fortfarande under utredning. Över 200 personer har stĂ„tt utanför lokalen och försökt stoppa festen. Polisen har ingen överblick över om det finns skadade personer, fortsĂ€tter Arnesen.

Polisen bekrÀftar ocksÄ att man anvÀnde tÄrgas för att fÄ kontroll över situationen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!